lauantai 2. huhtikuuta 2016

Saijan vihreä talous

Saijan vihreän talouden hankkeen tutustumisreki päättyi eilen maatilatason bioenergianlaitosten tuottajan Metaenergian touhuihin tutustumiseen. Tutuksi tuli myös Volter Oy:n hakkeesta lämpöä ja sähköä tuottava laitos, sekä aivan uusi keksintö hakkeen kaasuttamiseksi pyrolyysikaasuttimessa. Tietoa varsinaisesta keksinnöstä emme tietenkään saaneet, mutta pömilän näimme ulkopuolelta.

Biokaasun tuotanto maatiloilla on lähtemässä liikkeelle, ehkä voimallisestikin. Saadaan omaa sähköä, lähes kaikki tarvittava määrä ja vähän niinkuin sivutuotteena lämpöä, joka riittää kovimpia pakkasia lukuun ottamatta, sekä hajutonta kasvelle parempaa ja riittoisampaa lantaa.

Biokaasulaitoksen liittäminen olemassa olevaan maatilaan on helppoa. Entinen lietesäiliö toimii lopputuotteen varastona ja uutena tehdään lietteen vastaanottosäiliö navetasta tulevalle lietteelle, mädätyslaitos komponentteineen ja uusi jälkimädätysallas. Ja ei kun mädätysreaktori ja generaattori, sekä biokaasukattila pyörimän.

Kaasun määrää voi kasvattaa lisäsyötteillä. Se vaatii kuitenkin omat prosessinsa ja komponenttinsa. Jos kaasua riittää, voi osan kaasusta jalostaa myös traktorien ja autojen polttoaineeksi erillisessä kaasunpuhdistuslaitoksessa. 


Eiköhän tämä ole kiertotaloutta parhaimmillaan ja ympäristön asukkaat pääsevät nauttimaan hajuttomammasta maataloudesta!

http://www.metaenergia.fi

http://volter.fi/fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti