sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Sympaattinen Saijazz soi jälleen Saijan kylällä

On jälleen se aika, että maailman pienin jazzfestivaali Saijazz järjestetään Saijan kylällä Sallassa pääsiäislauantaina 31. maaliskuuta. Jo legendaariseksi muodostunut tapahtuma tuo tänäkin vuonna koilliskairaan, Savukosken ja Sallan puoliväin huitteille, Suomen parhaita esiintyjiä Tuomo Prättälästä Aili Ikoseen. Poikkeukselliset 50-luvun puitteet keskellä ei mitään tekevät tapahtumasta kokemisen ja näkemisen arvoisen.

Tapahtumapaikkana on Saija-Pirtti, joka rakennettiin 50-luvulla ja kunnostettiin reilut parikymmentä vuotta sitten. Pirtti luo ainutlaatuisen ja intiimin tunnelman, joka kannattaa tulla kokemaan kauempaakin. Jazzailun lomassa maistuvat kanttiinin persoonalliset eväät ja raitista ilmaa saa, kun kipaisee huussiin pihan perälle.

Pirtin kunnostuksen jälkeen syntynyt Saijazz tunnetaan ainutlaatuisten puitteiden lisäksi korkeasta tasosta ja hyvistä esiintyjistä. Tänä vuonna lavalle nousevat Tuomo Prättälä Trio, Aili Ikonen ja Panu Savolainen sekä Josén Pimeä Puoli. Luvassa on tuttuja sävelmiä sekä uusia sovituksia vähemmän jazzillisista kappaleista. Viihdettä, svengiä, taidetta ja tunnetta ei tule Saijan kylältä puuttumaan jazz-iltana.

Järjestelyistä vastaa Saijazz ry. Saijalaisista koostuvalle yhdistykselle tapahtuma on haasteellinen, mutta mukava ponnistus. Saadaanpahan joka toinen vuosi kylälle kulttuuria.


Lisää tietoa tapahtumasta saat nettisivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti